Talne obloge iz gume

Guma je varna in trpežna izbira. Težko se umaže in ne drsi, ne povzroča alergij in je odporna proti mikroorganizmom. Na takšnih tleh se lahko otroci ukvarjajo z najrazličnejšimi aktivnostmi - tudi s plesom, gimnastiko ali karatejem, saj guma ublaži učinek njihovega padca. Na voljo je tudi v različnih barvah. Njena edina slabost je pravzaprav, da jo je potrebno redno čistiti, hitro pa je potrebno obrisati tudi polito tekočino.

Talne obloge iz plutovine

Plutovina je izjemno okolju prijazen material, ki ne vsebuje strupov, ne povzroča alergij in ne privlači mikroorganizmov. Daje občutek bolj toplih tal, se lahko vzdržuje, poleg tega pa celo zmanjšuje hrup otroških nog, ki tekajo po sobi. Njihova slabost je edino, da se lahko hitro odrgnejo, poškoduje pa jih tudi vlaga.

_41200952726.jpg

Laminat

Laminat daje videz lesa, vendar pa se veliko težje uniči ter je cenejši. Posebno primeren je za sobe, v katerih so tla še posebno na udaru otroških nog. Laminat lahko namreč preživi tudi gume kolesa ali rolke; zelo lahko pa se tudi čisti. Poleg tega je na voljo v različnih barvah in dizajnih. Njegova slabost je, da lahko vsebuje kemične snovi, ki povzročajo alergije.

Linolej

Linolej je trpežen, se le stežka poškoduje in se enostavno čisti. Poleg tega ne povzroča alergij in je odporen na nastanek mikroorganizmov. Pazite le, da ni preveč gladek, saj lahko v tem primeru otrokom drsi.

nursery_room_ideas_white_interior_design_baby_furniture.jpg

Preproge

Preproge lahko postavite tudi preko drugih talnih oblog, otrokom pa dajo večji občutek udobja. Še posebno priročne so, če vaš otrok rad hodi brez copat, na njih pa se je tudi prijetno igrati. Otrokom, ki so šele shodili, omogočajo mehkejše padce. Na žalost se hitro umažejo in zahtevajo veliko vzdrževanja, saj sicer v sebi zadržujejo prah, umazanijo in mikroorganizme, ki povzročajo alergije.