Ta izjemen material se uporablja za notranje opremljanje tako stanovanjskih kot javnih prostorov, saj je enostaven za vzdrževanje. Korian je narejen iz naravnih mineralov in čistih akrilnih polimerov ter obarvan z nestrupenimi pigmenti. Barve in vzorci so vliti v strukturo materiala, tako da se ne morejo odkrušiti. Je izredno vzdržljiv material, odporen na praske in udrtine.

korian_postelja.jpg

Enostavna obdelava

Ta material se zlahka obdeluje in vzdržuje, preprosto pa ga oblikujete tudi tridimenzionalno. Je odporen in nestrupen ter nima opaznih spojev in šivov kot drugo pohištvo. Običajno so večji kosi pohištva izdelani iz nekaj delov elementov, ki so na koncu zliti skupaj v monolitni blok brez vidnih spojev. Izberete lahko obarvan kot tudi prosojen korian. Tega pogosto uporabljajo za izdelavo luči in na splošno svetil, saj se lahko poljubno termično obdeluje pri višjih temperaturah.

corian_missoni6.jpg

Protialergijsko delovanje

Zaradi svoje neporozne strukture se na korianu ne nabirajo plesni in bakterije, zato je priporočljiv za področja, kjer želite doseči visoke higienske pogoje, na primer v kopalnici in kuhinji. Poleg tega, da spada v skupino protialergijskih materialov, ne izpušča v ozračje nikakršnih zdravju ali okolju nevarnih plinov, zato je še posebno praktičen za uporabo v zdravstvenih ustanovah.

corian_countertops_rounded_design_kitchen_appliances.jpg

Primeren za pohištvo in oblaganje sten

Odličen je na primer za oblaganje sten nad delovnimi površinami v kuhinjah ali za izdelavo kuhinjskih omar in pultov. V kopalnicah ga lahko uporabite denimo za kopalniške omarice ali umivalnik. Ne nazadnje pa je lahko iz koriana izdelana celo postelja v spalnici − iz njega lahko torej ustvarite prav vse, kar hočete.

korian_zunanje_pohistvo.jpg

S korianom lahko opremite in prenovite stanovanjske prostore ali pa si izberete le posamezne elemente pohištva. Uporablja se celo za oblaganje zunanjih fasad, saj dobro ščiti pred vremenskimi vplivi in UV-sevanjem, odlikuje pa ga tudi barvna obstojnost. Uspešno se kombinira tudi z drugimi materiali. Dobiti ga je možno v vseh oblikah in barvah, glede na potrebe in okus stanovalcev.