Seveda ne želite, da bi bil vaš dom opremljen po okusu nekoga drugega, vendar pa hkrati potrebujete dobre nasvete, ki lahko izboljšajo vaše lastne ideje. Kako torej izbrati strokovnjaka, ki vam bo v kar največjo pomoč.

Preglejte ponudbo

Za začetek naredite seznam več dekoraterjev, ki delajo na vašem območju, nato pa si na spletu oglejte njihovo delo. Tako boste hitro ugotovili, kdo ima vizijo, ki je najbolj podobna vaši.

interior_art_home.jpg

Poiščite kritike

O zadovoljstvu njihovih strank se lahko nato pozanimate na spletnih forumih pa tudi med prijatelji in znanci. Veliko informacij lahko najdete z uporabo iskalnikov. Seveda pa ne verjemite prav vsaki slabi oceni.

Obiščite podjetje

Dogovorite se za sestanek v pisarni izbranega oblikovalca. Tako boste lahko bolje spoznali njrgovo osebnosti kakor tudi način dela. Poskušajte si odgovoriti na tri vprašanja: Se zdi človek pred vami sposoben in učinkovit? Kako dobro se počutite ob njem? Se zanima za vas ali samo zase? Iskreno in brez sramu govorite o svojih idejah, četudi vas morda skrbi, da se boste osramotili. Dober dekorater vas bo pozorno poslušal in vas poskušal razumeti.

contemporary_beds_design_2_550x453.jpg

Povabite ga domov

Če je notranji oblikovalec takšen preizkus dobro opravil, ga povabite v domovanje, ki ga bo opremljal. Ves čas pogovora preverjajte, ali res razume, kaj želite. Vsekakor pa poslušajte tudi njegove ideje in nasvete. Konec koncev ga za to tudi plačujete.

Določite proračun in čas

Če ste zadovoljni z nastalim načrtom, preidite na proračun. Natančno povejte, kakšne so vaše zmožnosti. Nato pa se dogovorite še o časovnih omejitvah. Če je le mogoče, začnite s projektom čim prej.