Da bi naredili svoje milo, potrebujete le nekaj denarja in prostega časa ter seveda dober recept. Tako pa boste tudi svojo družino in prijatelje zaščitili pred vplivom morebitnih škodljivih kemičnih snovi, ki jih v vašem izdelku ne bo.

Kaj potrebujete?

500 gramov glicerina, ki se lahko topi
Kalupe
Veliko posoda za segrevanje v mikrovalovni pečici in seveda mikrovalovno pečico
Veliko leseno ali kovinsko kuhalnico za mešanje
Velik nazobčan nož
Stekleničko s škropilom, napolnjeno z alkoholom
Plastične vrečke za zamrzovalnik

snow_day_045.jpg

Kako naredite milo?

Glicerin narežite na majhne kocke in ga v posodi položite v mikrovalovno pečico. 40 sekund ga segrevajte na najvišji temperaturi, nato pa ga dobro premešajte in segrevajte še 10 sekund. Spet mešajte, dokler ni popolnoma stopljen. Pripravite kalupe in jih do vrha napolnite z glicerinsko maso. Počakajte približno minuto oziroma dokler se na površini ne pojavijo mehurčki. Te poškropite z alkoholom, kar bo povzročilo, da bodo izginili, vi pa boste dobili normalno trdo milo. Pol ure ga še pustite, da se hladi, nato pa umaknite kalupe. Če pa to ne bo enostavno, jih še za 10 minut pospravite v hladilnik. Milo, ki ga ne boste takoj porabili, zavijte v plastične vrečke in shranite v temnem in suhem prostoru.

Milo s pilingom ali dišavami

Za nekoliko bolj posebno milo s pilingom potrebujete le še grobo sol, ki jo vmešajte v glicerin, potem ko ste ga raztopili v mikrovalovni pečici. Če pa želite, da je milo dišeče lahko v raztopljen glicerin kapnete tri do pet kapljic katerega koli eteričnega olja in maso premešate. Tako lahko primešate tudi barvo.