Pravi čas

Poleti poskušajte na vrtu čim več postoriti zjutraj ali zvečer, ko sonce še ni močno oziroma ko sonce ni več močno. Tako kot ljudje pa imajo tudi rastline raje zmerne temperature, zato jim v hudi vročini omogočite tudi nekaj sence.

Primerno zalivanje

Ko je vroče, rastline zalivajte zjutraj, tako da se lahko njihovi listi posušijo, še preden sonce na obzorju spleza dovolj visoko, sicer jih lahko namreč hitro napadejo glivične bolezni. Prav zato poskušajte zalivati tudi samo korenine, ne pa škropiti vode po celih rastlinah.

water_plants_safely_800x800.jpg

Uporaba insekticidov

Sicer insekticidi niso ravno najboljša rešitev za vrt, saj ubijejo tudi žuželke, ki so zanj koristne. Če pa jih vseeno uporabljate, jih poleti obvezno nanesite izključno zjutraj ali zvečer, sicer boste rastline praktično zažgali.

Odstranjevanje plevela

To je edina naloga, ki jo je primerno opravljati, ko je že vroče. Da pa to ne bi bilo preveč naporno za vas, poskušajte plevel vseeno raje odstranjevati že pozno dopoldne, ko vročina še ni najmočnejša. Če plevel odstranjujete redno oziroma mu sploh ne pustite, da zraste, lahko tudi z motiko enostavno le nekoliko odkopljete njegove korenine, sonce pa jih bo do konca uničilo. Sicer pa si zapomnite, da plevel ni dobro odstranjevati po dežju oziroma ko je prst še mokra.