Namesto keramičnih ploščic - mozaik

Zakaj bi imela vaša kopalnica postavljene običajne keramične ploščice, če lahko njen videz naredite veliko bolj unikaten. Podajte se v svet mozaikov in izberite obliko, material in barvo zase. Na tisoče majhnih delčkov bo ustvarilo celoto, ki se ji težko upremo; očarala pa bo tudi popolna skladnost različnih barv – od modre in rdeče do vijolične, zlate in zelene ter celo črne.

Zadnje čase je tehnologija mozaikov vse bolj cenjena, zato se tudi vse več vlaga v njen razvoj. Prodajalci poročajo, da ima tudi čedalje več kupcev; to pa zato, ker je hkrati uporabna in izjemno dekorativna – mozaik je pravzaprav skoraj edinstveno umetniško delo.

prod_3890_im1.jpg

Kako ga izbrati in postaviti?

Poiščite mozaik z dobro usklajenimi barvami in oblikami. Izdelan je lahko iz različnih materialov: stekla, keramike, marmorja in tako naprej; pazite pa, da je dobro postavljen. Pri izbiri upoštevajte tudi velikost prostora. Če je majhen, ni priporočljivo prekriti prav vseh štirih sten. V takšnem primeru se je bolje odločiti, da okrasite le manjše območje: denimo okoli ogledala ali kadi.

Pri opremljanju kopalnice upoštevajte, da mora biti mozaik njeno središče. Nič ne sme z njim tekmovati za pozornost. Pohištvo in predmete je torej najbolj enostavno izbrati v minimalističnem stilu, sicer lahko kaj kmalu zaidete v kič. 

mosaic_tiles_pictures_750x561.jpg

Več primerov takšnega opremljanja si oglejte v fotogaleriji.