Skoraj vsakdo uživa v sproščujočem namakanju v topli kopeli, ampak prostor, ki ga zavzame klasična kopalna kad, je po navadi precej velik – kad je namreč dolga okoli enega metra in pol. Ker si v nekaterih kopalnicah tega enostavno ne morete privoščiti, pa so oblikovalci predstavili praktično rešitev: majhne kopalne kadi, ki jih zlahka postavite v vsak prostor ter celo poleg kabine za prhanje.

Majhne kadi so precej manjše od standardnih, vendar so obenem tudi globlje. Večina ima tudi vgrajen sedež, tako da je kopanje bolj udobno pa tudi bolj varno, saj vam spodrsne težje kot v večjih kadeh. Poleg tega je manjša površina za čiščenje; veliko denarja pa prihranite tudi pri vgradnji.

Kotna kopalna kad

Majhne kadi so na voljo v številnih različicah, velikostih in stilih. Kotne kopalne kadi, ki jih, kot pove že samo ime pove, postavite v kot, ne zavzemajo veliko prostora. Lahko so kvadratne, trikotne ali zaokrožene oblike, različne pa so tudi njihove barve in stili, ki jih lahko popolnoma prilagodite obstoječemu slogu kopalnice.

corner_bathtub1.jpg

Okrogla kopalna kad

Zadnje časo so izjemno priljubljene okrogle kadi, saj nimajo ostrih kotov in so zato uporabniku prijaznejše. Zaradi okrogle oblike pa se lahko v kadi tudi brez skrbi raztegnete, saj vas ne omejuje. Tovrstne kopalne kadi postavite na sredino kopalnice.

Klasična kad

Izberete pa lahko tudi model majhne kadi, ki je postavljena na lepo okrašene noge. Z njo dosežete bolj luksuzen, toda hkrati klasičen videz prostora, ki se zlije s skoraj katero koli kopalniško dekoracijo.

small_bathtub_2.jpg

Majhne masažne kadi

Samo zato, ker vam primanjkuje prostora, še ne pomeni, da v kopalnici ne morete imeti masažne kadi. Veliko priznanih podjetij je začelo proizvajati že skorajda miniaturne masažne kadi z vgrajenim sedežem.

Kopalne kadi z vratci

Še posebej za starejše pa so idealne kadi s premičnimi vratci, skozi katere lahko oseba lažje vstopi v kad. Vratca se odprejo in tako omogočajo veliko varnejši vstop. Poleg tega pa so oblikovana tako, da zaprta nikakor ne prepuščajo vode, ampak lepo tesnijo. Takšne kadi so zelo primerne tudi za ljudi z omejenimi telesnimi zmogljivostmi, saj jim prihranijo nadležno plezanje čez rob kadi.

26x46_walk_in_tub_l.jpg

Več fotografij trendovskih kopalnih kadi si lahko ogledate v fotogaleriji.