Trendovska klasika

Čeprav smo zapisali, da so cvetlični vzorci trenuten trend, pa so hkrati tudi klasika. Pojavljajo se lahko na sedežnih garniturah, zavesah, zastorih, talnih oblogah, tapetah, prtih ali posteljnih pregrinjalih. Prostoru takoj podarijo neverjetno svežino, delujejo pa tudi zelo veselo in prijetno. Cvetlični vzorci so res pravi odgovor na recesijo, saj za malo denarja hitro preženejo siceršnjo sivino.

Bolj hrabri se bodo odločili za velike cvetove živih barv; obstajajo pa tudi vzorci, ki ne privlačijo toliko pozornosti, zato pa delujejo tudi bolj sproščujoče. Cvetna pa je lahko tudi oblika pohištva. V zadnjem času so se pojavila vzglavja, mizice, naslonjala in preproge v obliki cveta. Takšno pohištvo ima tako uporabno kot tudi dekorativno funkcijo.

flower_table.jpg

Cvetlični vzorci v spalnici

V spalnico boste cvetne vzorce najlažje vnesli s posteljnino ali posteljnim pokrivalom. Barvno jih uskladite z zavesami in zastori. Če so ti enobarvni, boste imeli veliko več svobode pri izbiri vzorca.

best_floral_bedding_collection_sets_decoration_for_girls2.jpg

Središče prostora: preproga

Enostavno jih vključimo tudi z izbiro preproge. Trenutno so posebno moderne takšne, ki so močnih barv in naglašenih vzorcev. V prostoru so dominantne, zato jih uskladimo z bolj preprostim ali minimalističnim pohištvom v barvah, ki se ujemajo s preprogo. Priporočamo tudi, da je pohištvo enobarvno. Preproga pa lahko veliko pozornosti privlači tudi, če je bolj mirnih barv, vendar pa ima večji cvetlični vzorec. Takšna izbira je posebno primerna za jedilnico s stekleno mizo, ki jo s svojo prozornostjo optimalno poudari. Tudi sicer je steklo material, ki izredno uravnoteži notranjo opremo prostora.

casa_maria_cream.jpg

Cvetlični vzorci v kopalnici

Razigranost pa morate vnesti tudi v kopalnico. To je izredno pomemben prostor, saj v njem svoj dan običajno tako pričenjamo kot tudi končujemo. Enostavna izbira so denimo keramične ploščice s cvetnim vzorcem. Vendar pa z vzorcem ne pretiravajte, še posebno, če je prostor majhen. Stene lahko prekrijete le z diskretnim motivom;vzorce, ki privlačijo veliko pozornosti, pa vključite le kot detajl. To pomeni, da se pojavlja samo na določeni višini ali na enem zidu, ki ni preveč vpadljiv.

decoracao_ambientes_ceramica.jpg

Cvetlični vzorci v dnevni sobi

V dnevni prostor lahko cvetlični vzorec diskretno vključite, če vanj postavite takšen naslonjač ali pa dekorativne blazine. Preostala garnitura naj bo enobarvna. Tako boste poceni in enostavno osvežili prostor, ki bo tako tudi bolj zanimiv.

spring_flower_wall_curtains.jpg

Središče prostora: grelna naprava

Nedavno pa so se cvetlični vzorci pričeli pojavljati tudi na bolj nepričakovanih mestih. V prodajalnah je tako mogoče zaslediti takšne radiatorje. Neobhoden del vsakega domovanja, ki pa ga je bilo potrebno vedno skrivati, lahko sedaj ponosno razstavimo. 

artistic_flower_radiator1.jpg

Več idej boste našli tudi tukaj.