Sistem varovanja

Mnogo vlomilcev gre dejansko mimo hiše, ki bi jo okradli, samo zato, ker vidi vključen sistem varovanja. Če pa dejansko pride do vloma, vas bo alarm na to opozoril ter vam celo poslal telefonsko sporočilo. Sistemi varovanja tudi niso več dragi, za manjšo mesečno vsoto pa lahke zanje skrbi tudi podjetje, ki se s preprečevanjem vlomov ukvarja profesionalno.

home_security.jpg

Popravljena okna

Vaša okna, posebno tista v pritličju, naj delujejo čim bolj trdno in nezlomljivo; popravite pa tudi vsa, ki so morda rahlo poškodovana. Razbito okno je namreč skorajda vabilo za vlomilca. Pazite tudi, da poleg oken ne razstavljate različnih dragocenosti.

Čim manj razraščenega grmovja

Vlomilec bo prej obiskal hišo, kjer ga bo pred pogledi sosedov zakrivalo veliko grmičevja, zato, če se mu že ne morete odreči, raje posadite takšnega, ki ima trnje. Izogibal pa se bo tudi dvorišč, opremljenih s svetili, ki se prižgejo, ko zaznajo gibanje ali toploto človeškega telesa.

best_patio_lighting_decoration.jpg

Prostori za shranjevanje

Nikar svojih dragocenosti ne razporedite po najbolj očitnih mestih: v predalih delovne mize, v posodah za piškote, pod žimnico in tako naprej. Bodite bolj inovativni ali pa enostavno kupite dober trezor. Stvari, ki jih redko potrebujete, pa raje pospravite v bančni trezor.

Trdna vrata

Zunanja vrata naj bodo iz trdnega, najmanj pet centimetrov debelega lesa, odločite pa se lahko celo za kovinska. Vsa opremite s kukali in ključavnicami, ki se dobro zaklepajo. Navadite se, da jih vedno zaklepate.