Podstrešja ni težko urediti v namirnejši kotiček v hiši, saj je nekoliko odmaknjen; njegova pomanjkljivost pa je, da vam morda ne bo vedno po godu hoditi po stopnicah. To je odličen prostor za dnevno sobo ali spalnico; če imate odraščajoče otroke, pa ga lahko spremenite v sobo za najstnike.

attic_space.jpg

Kako podstrešje spremeniti v bivalni prostor?

Najprej morate natančno izvedeti, kako drag bo ta poseg in kaj vse bo obsegal – koliko dela in koliko prenove vas čaka. To vam lahko po pregledu podstrešja razloži vsak dober izvajalec; za poseg pa se odločite samo, če cena upraviči uporabnost pridobljenega prostora. Pri starejših hišah je poseg včasih lahko nekoliko dražji, zato pa je ob morebitni prodaji vsaka nepremičnina z urejenim podstrešjem vredna več.

attic_sitting_room_by_helen_webb_interiors.jpg

Poudarek na svetlobi

Če se odločite za prenovo podstrešja, dajte izvajalcu jasno vedeti, da želite čim več oziroma dovolj naravne svetlobe. Skupaj poiščita vse možnosti, nato pa se odločita za cenovno najbolj ustrezno. Prostor pod streho ima namreč resnično največ priložnosti, da ga obsije sonce, poskrbite le, da bodo imela okna dovolj kakovostna senčila, ki ga bodo tudi zaustavila, ko bo to potrebno.

Preden izvajalec namesti okna, pa se tudi prepričajte, da bodo vgrajena tako, da bodo omogočila razgled. Nihče namreč ne želi gledati samo v nebo; takšen pogled pa lahko po določenem času celo povzroči občutek osamljenosti. Glede na to, da ste na najvišji točki svoje hiše, je prav, da izkoristite prednosti višine in si pričarate pravi razgled.