Glavna ideja projekta je bila optimalni izkoristek zemljišča, in sicer v skladu z željami investitorja in pogoji sheme stavbnega zemljišča. Zgrajena hiša je zato po samem načrtu in obliki precej preprosta, hkrati pa tudi izjemno funkcionalna in kreativna. Njen vhod je na južni strani, tako da se osnovna postavitev odpira proti jugu in zahodu.

1302955962_v2r2410_1_2_adjust_m.jpg

Sodobni materiali in klasična izvedba

Načrt in obliko objekta je navdihnila klasično oblikovana poljska hiša. Z uporabo dragih oblog iz betonskih opek, lesenih desk, montažnih plošč iz titana in cinka ter velikih steklenih oken pa je arhitekt ustvaril vtis privlačne sodobne strukture v tradicionalni obliki. Hiša je bila izdelana v skladu s potrebami investitorja, mladega poljskega para. V pritličju sta si tako zakonca zaželela veliko garažo za dva avtomobila in odprt dnevni prostor za preživljanje prostega časa, kar je arhitekt elegantno vključil v svoj načrt.

house_warsaw1.jpg

Funkcionalen tloris in profesionalna dekoracija

Poleg hiše sta postavljeni kar dve terasi, do katerih se lahko dostopa iz kuhinje in dnevnega prostora; odprta dnevna soba pa je združena s kuhinjo in jedilnico. V zgornjem nadstropju sta dve spalnici s kopalnicama, prostoren zaprt dnevni prostor ter dodatni sobici za goste ali shranjevanje predmetov. Etaži sta povezani z zavitim lesenim stopniščem, ki deluje kot središčna točka dnevnega prostora. Prenovljeno hišo je sicer opremil dekorater.

house_warsaw6.jpg

Razstavljenih je veliko sodobnih elementov, kot so zanimiva svetila, kuhinjski aparati, umetniška dela in celo nekaj tradicionalnih kosov pohištva. Okroglo stopnišče, ki se nahaja v središču hiše, je lepo strukturirano in ne zavzame preveč prostora. Čeprav je hiša postavljena na manjši parceli v mestu, je, zahvaljujoč premišljenem oblikovanju, vseeno velika in prostorna.

Več posnetkov te sodobne poljske hiše pa si oglejte v fotogaleriji