Letošnji trendi v notranjem dizajnu vse bolj stavijo na mehke, zaobljene linije, ki pohištvenim elementom podarjajo lahkotnost in dinamičnost. Les je še vedno najbolj priljubljen material, sledijo mu steklo, keramika, kamen in lakirani mediapan z visokim sijajem. Ponovno je v modi hrast, ki ga notranji oblikovalci uporabljajo v dnevnih sobah, spalnicah in kuhinjah, ker ga je mogoče odlično kombinirati z vsemi drugimi materiali in barvami. Površine so gladke in sijoče ali pa matirane in reliefne – kombinacije teh ustvarjajo zanimivo strukturno igro.

Čeprav pri urejanju doma še vedno prevladuje bela barva v odtenkih od mlečno bele do barve bele kave, vodilni svetovni pohištveni sejmi, kot sta bila januarski v Kölnu in pravkar končani sejem v Milanu, dokazujejo, da so čedalje bolj cenjene barve. Vodilni notranji oblikovalci poudarjajo minimalistični slog elegantnega in lahkega pohištva, ki ga dopolnjujejo z močnimi barvnimi poudarki. Modne barve so zelena, siva in vijoličasta s slivovim nadihom, veliko je tudi rjaste in bakrene, skozi velika vrata pa prihaja živahna rdeča. Kombinacija materialov in barv ustvarja svež in zračen dizajn.

Tudi če nimamo novega pohištva, lahko stanovanje učinkovito osvežimo z barvami in dekorativnimi dodatki. Zelo moderno je eno steno sobe poudariti z barvo, tapeto ali reliefno oblogo iz naravnega materiala ali takega, ki ga posnema. Tkanine so enobarvne in živih barv, še vedno pa se držijo progasti, pepita, karirasti in cvetlični vzorci. Preproge so najpogosteje reliefne in imajo abstraktne velike ali majhne vzorce, zavese pa so v pastelnih tonih in večinoma strukturirane ali popolnoma nevtralne. Notranjo opremo odlično dopolnjuje LED-razsvetljava, ki je prevzela vodstvo pri svetlobnih učinkih v interjerju.

Katalog notranje opreme lahko prelistate tukaj.