Ker je vaš načrt v glavnem že izdelan, sem lahko spremenila le nekaj manjših postavk v povezavi s stenami v območju kuhinje in predsobe, sicer pa sem se bolj osredotočila na postavitev pohištva. Ker so dnevni bivalni prostori v eni celoti, bo prostor zelo svetel in dobro prehoden.

Predsoba, stopnišče, kopalnica in kabinet

Pri načrtovanju se mi zdi v predsobi ena bistvenih postavk prav umeščanje garderobnih omar. Torej sem eno umestila v kot kuhinje, tako da sem zaprla enega od dveh vhodov. To se mi zdi precej bolj smiselno, saj lahko vstopite v prostor skozi skupni vhod in nato na levo v kuhinjo ali na desno v dnevno sobo. Kuhinja je nekoliko odmaknjena v levi kot, zato to ni problematično ali kakor koli logistično moteče. Druga vgradna omara je pod stopnicami. Nizka omarica ob steni je bolj dekorativnega značaja, v spodnjem delu morda predalnik.

md251_h_peter_tkalcic_260411_2_2.jpg

Kopalnica vsebuje vse najpomembnejše elemente ter tudi manjšo omarico in radiator pod oknom. V manjši prostor v nadaljevanju sem umestila utiliti, pa tudi pralni in sušilni stroj. Delovna soba vsebuje samo dve nižji omarici in pisalno mizo.

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba

Takoj ob vhodu v dnevni prostor sem na levi strani dodala visok vgradni element za knjige. V nadaljevanju kuhinje sem najprej umestila zaprto shrambo, ker pa nima okna, predlagam dodatno umestitev zračnika. Kuhinjski blok poteka v obliki črke L, tako da je kuhalna plošča v sredinskem pultu, pomivalno korito v kotu in pečica ter hladilnik v drugem kotu. Taka razporeditev se mi zdi najbolj smiselna.

md251_h_peter_tkalcic_260411_a_1_2.jpg

Jedilnica je nekako v nadaljevanju podaljšanega kraka hiše, prehod v dnevni prostor pa je na eni strani obdan s srednje visoko vitrino za steklo in pribor, v tem delu imate lahko tudi bralni kotiček. Udobna zofa je umeščena natančno v krožnem delu stene in obdana z manjšima mizicama, nasproti kamina in nižje police za TV.

Razsvetljava

V glavnem predlagam vgradne halogenske ali reflektorske (s toplimi žarnicami) luči, nad jedilno mizo pa seveda visečo luč in še kje v prostoru kakšno namizno.

Darja Hughes, dipl. design. inter.

www.design-hughes.si