Hiša je bila zgrajena za upokojen zakonski par, ki se je odločil svojo starost preživeti v neposredni bližini morja. Zgradba je postavljena sredi naselja stanovanjskih hiš. Glavni vhod iz ulice vodi v notranjost hiše in omogoča neposreden dostop do vseh bivalnih prostorov, namenjenih druženju in preživljanju prostega časa tako v spodnjem kot tudi v zgornjem nadstropju.

marcus_architects_6.jpg

Konzolne terase

Iz ulice je objekt videti dokaj nizek, če ga gledamo z zadnje strani, ki gleda proti morju, pa deluje bolj mogočen in visok. Hiša je namreč za slab meter dvignjena od tal. Poseben vtis pusti tudi podaljšano zgornje nadstropje, usmerjeno na levo in desno stran hiše ter proti morju. Glavni podaljšek, usmerjen proti obali, je dolg šest metrov, na tla pa je pritrjen s pomočjo zelo dolgih jeklenih nosilcev.

Tako spodaj pod konzolnim podaljškom kot tudi v zgornjem nadstropju je dovolj prostora za več razgibanih teras. Zakonca tako lahko preživljata svoj prosti čas zunaj, obdana s prekrasno urejenim vrtom in čudovitim razgledom nad bližnjim morjem.

marcus_architects_7.jpg

Naravno prezračevanje

Vsi notranji prostori uporabljajo pasiven sistem prezračevanja, ki ga ustvarijo okna z avtomatskim odpiranjem in zapiranjem. Ta so vgrajena na tistih predelih, ki lahko najbolj izkoristijo naravne sapice.

Več fotografij si lahko ogledate v naši fotogaleriji.