Svetila niso zelo draga, zato je takšen način polepšanja doma dostopen prav vsem. Priporočamo le, da se odločite za sijalke z manj vati, saj ne bodo privabljale toliko mrčesa, delovale pa bodo tudi bolj romantično. Prav tako pa tudi ne pretiravajte. Manj je lahko namreč včasih tudi več.

Uporabite barve

Vrt lahko tudi ponoči popestrite z barvami, če le izberete obarvana svetila. Rdeča in rumena denimo ustvarita ozračje večje topline, celo strasti; modra in zelena pa delujeta bolj hladno, osvežujoče in skorajda morsko.

landscaping_lighting_ideas.jpg

Osvetlite poti

Tako se boste lahko po svojem vrtu sprehajali tudi ponoči, pa tudi člani družine ali obiskovalci, ki bodo prihajali zvečer, se bodo lahko izognili morebitnim nezgodam. Poleg tega lahko tako na zanimiv način poudarite celotno posestvo.

Osvetlite vse

Lahko pa osvetlite več kot samo poti - denimo tudi hišo ali celo ves vrt. Seveda pa mora biti svetloba nežna, poudarjeni pa samo najlepši deli.

solar_patio_lights.jpg

Ne pozabite na vodo

Osvetlitev bazena, ribnika ali fontane lahko ponoči oživi tudi sicer najbolj dolgočasno krajino. Svetlikanje vode, morda pa celo njeno počasno pretakanje bosta pomirila duha, terasa pa bo resnično postala prostor za sprostitev.