Obvezno daljinsko upravljalo

Najlažji način, kako lahko svojo kopalnico spremenite v bolj tehnološko napredno, je, da namestite daljinsko upravljanje. Tako lahko denimo iz polne kadi vode nadzirate luči, prižigate glasbo ali spreminjate temperaturo prostora.

indian_bathtub.jpg

Nekaj zaslonov

Televizija v kopalnici se zdi morda resnično luksuzna ideja, vendar pa dejansko postaja čedalje bolj pogosta. Seveda v tako mokro okolje ni priporočljivo umestiti navaden televizor, zato pa obstajajo posebne verzije, zaščitene s premazi in namenjene prav gledanju med kopanjem. Ob nakupu se prepričajte tudi, da para ne bo kvarila njegove slike; namesti pa naj ga samo profesionalni električar, saj mora biti postavljen tako, da elektrika ne pride v stik z vodo.

Bolj ekološke naprave

Tehnološki napredek pa ne pomeni samo večje zabave, ampak tudi varčevanje z vodo. Varčna stranišča denimo nudijo možnost, da izberete, koliko vode želite spustiti v školjko; namestite pa lahko tudi varčne pipe in glave za prhanje, ki kljub nezmanjšanemu pritisku najdejo način, da porabljajo manj vode. Svetila opremite s fluorescentnimi ali LED-sijalkami.

6400bn_set2.jpg

Več modernih kopalnic si lahko ogledate tukaj.