Ikea je v Evropi že nekaj časa prodajalna, kjer lahko najdemo precej poceni pohištvo in dekorativne predmete, ki pa so hkrati oblikovani izredno kreativno in privlačno. Oglejte si njihove ideje skritega prostora za shranjevanje.

Raztegljiv kavč KIVIK, 550 evrov

ikea_kivik_sofa_bed_livingroom_590jn072610_1280168381.jpg

Z enim kosom pohištva pridobite kavč in posteljo, hkrati pa še prostor za shranjevanje. Poleg tega je velikost kavča prilagodljiva. Pričnete lahko z manjšim kavčem ter, ko družina raste, dodajate nove dele. Ker je podložen s spominsko peno, je tudi izjemno udoben; počivala za roke pa so oblikovana tako, da so hkrati tudi naslonjala za glavo. Kavč pod sabo nima praznega prostora, zato pod njim ni potrebno ves čas sesati; tkanino, v katero je oblečen, pa je mogoče sleči in oprati. Poleg tega lahko posteljnino čez dan pospravite v naslonjala za roke.

Mizica za prenosni računalnik DAVE, 55 evrov

ikea_dave_laptop_station_work_590jn072610.jpg

Čedalje več ljudi uporablja prenosni računalnik, zato je mizica, katere zgornji del se prikladno dvigne ali spusti in tako prekrije računalnik, izjemno uporabna. Njena višina je prilagodljiva, mizica pa se lahko tudi premika. Njen zadnji del je oblikovan tako, da v posebnem predalu skrije neprivlačne kable in polnilce. Na voljo pa je tudi v elegantni beli barvi.

Postelja BRIMNES, 170 evrov, in vzglavje BRIMNES, 90 evrov

ikea_brimnes_bed_room_590jn072610.jpg

Vsega, kar ne potrebujete, vam ni več potrebno potisniti pod posteljo. Izredno uporaben model postelje ima sedaj pod žimnico prostorne predale, dodaten prostor za shranjevanje pa tudi pri vzglavju. Vse predmete, ki jih tako shranimo, pa je mogoče tudi enostavno doseči.

Omarica LILLANGEN, 70 evrov, in prilagodljive police za shranjevanje, od 5 do 15 evrov

ikea_lillangen_cabinet_anordna_fittings_590jn072610.jpg

Izredno elegantna omarica, v katero lahko po želji vstavimo prostorčke za shranjevanje različnih velikosti in oblik. Končno lahko na svoje mesto postavite tudi vsako lasnico in šminko.

Omarice RETUR, od 5 do 15 evrov

ikea_retur_bins_mounted_recycle_590jn072610.jpg

Zakaj bi morali biti prostori za shranjevanje masivni in veliki. Elegantne tanke omarice različnih velikosti se prodajajo ločeno in jih lahko na steno pritrdite po svojih potrebah in željah.