Najbolj pomembna beseda je osvežitev – zato si oglejmo, kako lahko osvežite videz svoje kopalnice.

Umaknite vse, kar ni privlačno

Iz prostora pričnite umikati vse, kar ni lepo. Pričnite denimo razmišljati, kako boste zamenjali stare in dotrajane omarice ali kako boste zopet prebarvali steno, ki se je pričela krušiti. Veliko spremembo pa lahko ustvarite tudi, če vpeljete razsvetljavo, ki je bolj prijetna. Prav tako kopalnico opremite s privlačnim milom, brisačami in stekleničkami. Kar ni lepo na pogled, pospravite v omaro.

ico_bathroom_fixtures.jpg

Prenovite kad

Morda je potrebno samo dobro čiščenje, morda pa jo boste morali tudi prebarvati. Zamenjajte tudi njeno zaveso – s potiskanim vzorcem lahko v prostor vnesete nekaj več razigranosti. Ob njej pa postavite nova držala za brisače.

giant_bathtub.jpg

Poiščite popolno ogledalo

Morda se vam zdi, da je ogledalo pač ogledalo, toda prav njegov zanimiv dizajn je lahko središčna točka kopalniške opreme. Kakšno bolj unikatno lahko poiščete tudi na bolšjem trgu ali v starinarnici.

img_0631.JPG

Zamenjajte straniščni pokrov

Pazite, da pokrov straniščne školjke ni nikoli dotrajan, saj ga je zelo enostavno zamenjati. Nad njim pa obvezno postavite tri police, kjer lahko razstavite dekorativne stekleničke, fotografije in nekaj dišečih svečk.

color_bathroom.jpg

Položite mehko preprogo

Če so tla poškodovana, čeznje položite preprogo. Bolj prijetna od navadne gumijaste je bombažna, ki daje stopalom veliko bolj prijeten občutek.

beautiful_bathroom_designs_1.jpg

Uskladite s celotnim stanovanjem

Vsekakor pa kopalnico vedno uredite v skladu s celotnim domovanjem. Iste barve denimo uporabite pri izbiri ploščic, brisač, preproge in zaves.