Urejena omara

V omari pustite oblačila, ki jih dejansko nosite, na posteljo pa zložite vsa, ki jih že dolgo niste oblekli. Razmislite, zakaj nikoli ne sežete po njih. Če ste nanje le pozabili, jih vrnite na bolj vidno mesto, sicer pa jih raje podarite, prodajte ali zavrzite med krpe za brisanje prahu, saj vam bodo sicer samo jemala dragocen prostor. Naslednjič, ko čutite neustavljivo željo, da nekaj kupite, pa raje dvakrat premislite.

Shranjevanje čevljev

Če so vaši čevlji pospravljeni v svojih škatlah, se lahko kaj hitro zgodi, da na marsikatere pozabite. Raje torej na vsako škatlo jasno napišite, kaj vsebuje; še bolje pa je, če kupite komplet prozornih škatel za čevlje, ki so mnogo bolj priročne, hkrati pa delujejo še veliko bolj urejeno.

frosted_shoe_boxes.jpg

Dodaten prostor

Ko ste vso svojo garderobo zmanjšali samo na tisto, ki jo dejansko nosite, premislite, kako lahko bolj učinkovito izkoristite prostor, ki vam je na voljo za shranjevanje. Je mogoče izkoristiti tudi zadnji del vrat ali dno omare, morda postaviti police bolj na gosto ali pa umestiti dodatno palico za obešanje. Izmerite mogoče dodatne prostore in se odpravite v nakup košar, kljuk, škatel in podobnega.

Obešalniki

Kupite pravo vrsto obešalnikov. Nežne tkanine potrebujejo oblazinjene, srajce so zadovoljne s plastičnimi, jaknam pa bolj ustrezajo leseni, saj jim omogočajo, da popolnoma zadržijo svojo obliko. Ne uporabljajte žičnatih obešalnikov, ker nikakor ne nudijo zadostne podpore, kot tudi ne vreč iz kemične čistilnice, saj tkaninam ne omogočajo prezračevanja. Oblačila razdelite po barvah in namembnosti, da boste vedno lažje našli pravo kombinacijo.

7449_49_c.jpg

Urejene police

Po barvah in namembnosti pa zložite tudi puloverje in majice, ki naj ne stojijo na obešalnikih, saj ti sčasoma uničijo njihovo obliko, kar še posebno velja za puloverje. Tiste, ki jih redno nosite, položite v višino oči, druge pa višje ali nižje.