Prilagodite jih prostoru

Dizajn svetil je potrebno prilagoditi arhitekturi doma in njegovi notranji opremi. Moderna stanovanja potrebujejo tudi sodobno oblikovana svetila, bolj domačna pa lahko izberejo nekoliko bolj rustikalna in načičkana. Pri izbiri prav tako pomislite, kam jih boste namestili. Pri tem se je dobro posvetovati z električarjem, ki jih bo dejansko povezal z električnim sistemom.

outdoor_patio_lighting_ideas1.jpg

Izberite vzdušje

Pri nakupu zunanje razsvetljave morate premisliti tudi, kakšno vzdušje želite ustvariti. Če se boste zvečer pogovarjali na terasi, potrebujete nekoliko bolj pridušena svetila; če pa boste pozno večerjali ali brali pred spanjem, potrebujete nekoliko močnejša. Osvetlite lahko tudi bližnjo cvetlično gredico in tako pričarate lep razgled tudi v trdi temi.

modern_and_beautiful_patio_lightingdesign_ideas.jpg

Bodite ekološki

V mislih imejte, da želite ustvariti čim manjše svetlobno onesnaženje. To pomeni, da ne izberete svetil, ki so premočna za vaše potrebe, ter da jih ne postavljate na mesta, kjer niso potrebna. Prav tako vam priporočamo, da ne kupujete prepoceni svetila. Raje izberite modele, ki bodo trajali čim dlje, saj boste tako ustvarjali manj odpadkov. Odločite se za trpežne materiale, kot je titan, in varčne sijalke.