Novo preprogo za kopalnico si lahko izdelate kar sami, prav tako pa tudi elegantne podstavke za vročo kavo. Pokazati morate le malo vztrajnosti. Vse, kar morate storiti, je namreč, da pričnete zbirati cele vinske zamaške, ki bi jih sicer po vsej verjetnosti vrgli stran. Če niste ravno zagret pivec vina, pa se lahko celo enostavno napotite do bližnjih lokalov ali restavracij, kjer natakarje poprosite, če lahko naslednja dva tedna za vas zamaške zbirajo za vas.

vinski_zamaski_preproga_lezece.jpg

Okvir

Poleg zamaškov boste rabili le še okvir, v katerega boste lahko navpično (ali vodoravno) zložili zamaške. Okvir je lahko kovinski, plastični ali iz katerega drugega materiala; idealne pa so denimo cevne objemke, namenjene spajanju cevi. Te so še posebno primerne za manjše izdelke iz zamaškov, na primer podstavke za vročo posodo ali skodelice.

vinski_zamaski.jpg

Z objemkami lahko namreč tudi na koncu, ko ste zamaške že vstavili v okvir, vse skupaj še dodatno zatesnite, da je podstavek res popolnoma trden in stabilen. Za večjo preprogo pa uporabite dovolj trdne pravokotne okvirje. Lepljenje zamaškov skupaj ni potrebno.