Sedaj lahko zavržete tradicionalne budilke, ki vaše telo zbudijo z nenadnim glasnim šokom. Irska študenta industrijskega oblikovanja sta namreč izumila blazino, ki lastnika nežno okoli 40 minut vodi proti povsem budnemu stanju. Enostavno nastavite, kdaj bi se radi zbudili, in LED-svetila se bodo počasi pričela prižigati.

Strokovnjaki so ugotovili, da je takšen način bujenja veliko bolj učinkovit. Med bujenjem z budilko se namreč zaradi povečanega adrenalina hitro zbudimo, vendar hkrati kasneje spet postanemo zaspani. Večina ljudi pa niti ne mara budilk, saj povzročajo občutek stresa ter celo želje po pobegu. Blazina za prebujanje pa po drugi strani deluje podobno kot sonce, ki zjutraj pokuka skozi naše okno.

original_134043_vwycljm3ur9lq7rxq7x5ixf1l.jpg

Svetila so nameščena na obeh straneh blazine, tako da je vseeno, ali spite obrnjeni na levo ali desno, naprej ali nazaj; ker pa so izredno mehka in prilagodljiva, naj jih ne bi bilo mogoče čutiti skozi tkanino. Njihova uporaba pa ni omejena le na prebujanje, saj jih lahko uporabljate tudi med branjem. Imajo namreč celo stikalo.