Zdravo in urejeno delovno okolje mora imeti seveda veliko dnevne svetlobe, hkrati pa morajo biti okna in vrata postavljena tako, da se prostor tudi naravno zrači. Prav pisarna pa je tudi najbolj primerno mesto za klimatsko napravo, saj je izredno pomembno, da je v njej temperatura bolj ali manj enaka. Priporočamo tudi, da kupite takšno, ki lahko nadzoruje vlažnost zraka, ter jo postavite tako, da ne piha neposredno na vas. Če je v okolici delovne sobe veliko hrupa, je nujna tudi njena zvočna izolacija.

Bodite praktični

Pomembno je tudi, kakšne talne in zidne obloge izberete. Mi vam predlagamo, da se odrečete vsem, na katerih se lahko nabira veliko prahu in ki jih težje vzdržujete čiste. Lahko namreč zelo vplivajo na kakovost zraka v prostoru, zato se ne priporočajo za pisarne, kjer preživimo toliko časa. Najboljša rešitev so antistatične površine.

image.jpg

Poskrbite tudi, da je vaša delovna površina dobro osvetljena, in sicer z leve ali sprednje strani, osvetljenost pa naj bo tudi čim bolj enakomerna. Čeprav mora imeti pisarna tudi veliko dnevne svetlobe, pa je potrebna še namestitev zunanjih senčil, ki omogočajo njeno nadziranje.

Sama notranja oprema mora biti funkcionalna in praktična. Oblikovalci med seboj predvsem tekmujejo, kdo bo iznašel najboljši način, kako lahko na čim manjši delovni površini omogočijo učinkovito opravljanje čim več nalog, hkrati pa poskušajo najti tudi čim bolj inovativne in privlačne načine za shranjevanje dokumentov. V zadnjem času poskušajo ustvarjati tudi pisarne, ki so zgrajene modularno in tako čim bolj prilagodljive različnim potrebam posameznikov.

bigstock_residential_office_with_laptop_5569428.jpg

Največ zapravite za delovni stol

Veliko denarja namenite delovnemu stolu, ki mora omogočiti pravilno držo telesa. Preden stol kupite, ga preizkusite in se prepričajte, da ustreza vaši teži in višini. Ima naj tako naslonjalo za roke kot tudi za hrbet, narejen pa naj bo iz tkanine, ki je zračna in prijetna na dotik.

Ne pozabite pa tudi izbrati pohištva iz ekoloških in za posameznika zdravih materialov. Ti naj bodo čim bolj naravni, prepričajte pa se tudi, da njihovi premazi in barve ne izločajo strupenih snovi. Vsekakor pa v pisarno postavite tudi sobne rastline, ki čistijo zrak pa tudi spočijejo oči; prižgete pa lahko še svečo, ki oddaja vonjave naravnih aromatičnih olj.

modern_woodn_home_office_7.jpg

Več mogočih ureditev delovnih sob si oglejte tukaj.