Pazite, kje uporabljate električne naprave

V kopalnici potrebujemo različne električne naprave, ki pa lahko povzročijo nesreče, ki se lahko končajo celo s smrtjo. Zapomniti si morate, da električne naprave nikoli ne priključite poleg večje količine vode - straniščno školjko tako raje pokrijte. Samo en napačen gib je namreč dovolj, da priključena električna naprava pade v vodo in povzroči smrt.

Položite preprogo

Po tleh razprostrite preproge iz materialov, ki preprečujejo zdrs. Tudi na spodnji strani naj imajo površino, ki se na tla nekoliko prilepi oziroma ni povsem gladka.

link_bath_mats.jpg

Redno brišite tla

Vso vodo, ki konča na tleh, takoj pobrišite. Če imate otroke, preglejte tla tudi, ko si samo umivajo roke ali zobe. Ne le, da je mogoče na vodi zdrsniti, nevarna je tudi v primeru uporabe električnih naprav.

Namestite držala

Po kopalnici namestite tudi kovinska držala, ki se jih lahko oprimete, ko vstajate iz kadi ali odhajate iz kabine za prhanje. Eno lahko namestite tudi ob stranišče; še posebno, če so v stanovanju starejše osebe. Oprimete se jih lahko tudi, če zdrsnete, sicer pa nanje obesite brisače.

great_grabz_horizon_bars_with_10_inch_tp_holder.JPG

Skrijte zdravila

Zdravila ne shranjujte v navadnem predalu, saj se lahko zgodi, da pritegnejo pozornost otrok. Vedno jih postavite na mesto, ki ga ne poznajo, poleg tega pa ga niti ne morejo doseči. Enako storite s pinceto, škarjami, odstranjevalcem laka in drugimi morebitnimi viri nevarnosti.

Zaklenite čistila

Prav tako visoko pospravite vsa čistila. Otroci so namreč lahko izredno radovedni, plastenke čistil pa so ravno dovolj barvite, da lahko pritegnejo njihovo pozornost. Najbolje je, da jih pospravite v omarico, ki jo lahko zaklenete.

Ne dovolite otrokom vstopa brez nadzora

Če imate doma zelo majhne otroke, je najbolje, da kopalnico kar zaklepate. Ko se namreč pričnejo gibati, lahko postanejo precej nepredvidljivi; znani pa so primeri, ko so se majhni otroci utopili v straniščni školjki.

luxury_bathroom_design_nyc.jpg

Osvetlite

Če ponoči pogosto hodite na stranišče, pred kopalnico namestite nočno lučko, ki vam bo kazala pot. Dovolj osvetljena pa naj bo tudi podnevi, saj je lahko zelo nevarno, če se spotaknete.