Kako lahko svoj dom zaščitite pred vlomilci, je odvisno tudi od vrste vašega domovanja. Veliko lažje je denimo zavarovati stanovanja, kjer običajno zadostujejo že dobra protivlomna vrata. Veliko bolj pa se je potrebno potruditi pri hišah, v katere je mogoče vstopiti tudi skozi okna.

Okna so med vlomilci najbolj na udaru

Protivlomni strokovnjaki opozarjajo, da vlomilci v hiše največkrat vstopajo prav skozi okna, saj ljudje njihovi zaščiti velikokrat posvečajo veliko premalo pozornosti. Če imate običajno družinsko hišo, je zato priporočljivo namestiti protivlomna okna; če je vaše bogastvo večje od običajnega, pa lahko razmislite tudi o blindiranih steklih.

Protivlomna okna so veliko varnejša, saj jih sestavljajo okovi, ki so veliko bolj čvrsti od običajnih. Poleg tega pa tudi preprečujejo, da bi jih vlomilec lahko kar tako razmajal in odprl. Sicer so dražja od običajnih, vendar pa resnično nudijo veliko večjo varnost.

wigf4_replacement_windows_internal_grids_full_4.jpg

Vlomilec ne bo mogel razbiti stekla

Vlomilec bi sicer lahko poskušal tudi razbiti steklo, vendar pa bo protivlomno okno onemogočilo tudi to. Z notranje strani so namreč prevlečena s prozorno folijo, ki je izredno čvrsta in onemogoča, da bi se steklo zdrobilo na majhne koščke. Podobno delujejo tudi avtomobilska okna.

Morda pa vlomilca tudi to ne bo ustavilo in bo folijo želel izrezati. Prav kmalu bo lahko ugotovil, da to ni prav lahko delo, tudi če bo vztrajal, pa mu bo vzelo veliko časa, poleg tega pa bo povzročalo manjši hrup. Zelo verjetno je torej, da bo enostavno obupal in poiskal lažji cilj.

Cene protivlomnih oken se razlikujejo med ponudniki, odvisne pa so tudi od samega modela. Postavite jih predvsem v pritličju, saj so višja nadstropja le redko napadena. Vsekakor pa tako opremite tudi balkonska vrata. Veliko podjetij nudi popust, če vsa okna zamenjate naenkrat oziroma če hkrati plačate tudi vgradnjo.