Stanovanje, ki stoji v glavnem mestu Švedske, Stockholmu, je polno dnevne svetlobe, kar še poudari prevladujoča bela notranja oprema. Da pa ta ne bi delovala preveč hladno, so lesena tla naravne svetlo rjave barve, dodanih pa je tudi nekaj temno rjavih oziroma črnih elementov. Vključitev temno rjave barve v klasično črnobelo shemo je še posebno pravilna, saj prostor spremeni v manj strog. Stanovanje pa popestrijo tudi malenkosti v nežno zeleni ali modri barvi.

stockholm_apartment.jpg

Družina je izredno dobro izkoristila tudi ves prostor, ki so ga lahko namenili shranjevanju. V hodniku so vgrajene omare, ki segajo od tal do stropa; izbrali pa so jih v beli barvi, tako da delujejo kot stene. Poleg vhodnih vrat pa so nad višino glave denimo postavljene še police, kjer so v posebnih okrasnih škatlah, ki so spet bele barve, lahko shranjene rokavice, kape, šali in podobne drobnarije.

Bela so tudi vsa vrata, razen vhodnih, tako da tudi ona delujejo kot stene, hodnik pa se zdi bolj urejen. Le vhoda vrata so rjava, kar denimo gostom omogoča, da jih lažje prepoznajo. Velik dnevni prostor je sicer s spalnico povezan tudi skozi steklena vrata. Všeč pa nam je tudi, da je jedilna miza postavljena kar sredi kuhinje ter ob oknu.

 

stockholm_apartment_7_1.jpg

Več fotografij tega preprostega, vendar očarljivega domovanja si oglejte tukaj.