Seveda je spalnica slavne Cher precej luksuzna, kot se za takšno divo tudi spodobi. Opremil jo je znan oblikovalec Martyn Lawrence Bullard; meša pa dva stila - izredno čistega, belega ter luksuzno maroškega. Vzglavje postelje je iz 18. stoletja ter daje ton preostali dekoraciji in celemu prostoru.

Kako posnemati Cher?

Obiščite bolšji trg ali starinarnico ter poiščite star kos pohištva, ki vas bo prevzel. Ni potrebno, da je zelo drag in luksuzen - tudi preprosta stara stvar lahko povzdigne dekoracijo doma in jo naredi povsem unikatno.

 

gerard_butler_home.jpg

Če jemljete spalnico kot vaše osebno zatočišče, naj vas navdihne spalnica igralca Gerarda Butlerja. Njegov prostor je topel in udoben – kar sili vas, da se naslonite na mehke blazine in preberete najljubšo knjigo.

Kako posnemati Gerarda Butlerja?

Tako topel in udoben učinek igralec doseže predvsem z uporabo gosto tkanih zastorov in mehkega pokrivala za posteljo. Ker pa so zastori primerni le za večje spalnice, lahko isti učinek poskušate doseči z veliko blazin. Nikakor pa naj tudi ne bodo vse enake - zmešajte različne vzorce, barve, tkanine in oblike. Prav tako naj se ne ujemajo preveč z ostalimi tkaninami v prostoru. Oglejte si, kako Butlerjeve modre blazine poživijo vzorec pokrivala.

 

bruce_willis_home.jpg

Ko igralec Bruce Willis odpre oči, ga pozdravi neverjeten razgled. Njegovo okno je pravzaprav celotna stena, kar pomeni, da je prostor poln naravne svetlobe, ki še dodatno polepša njegovo opremo.

Kako posnemati Bruca Willisa?

Četudi nimate toliko oken, poskušajte izkoristiti prav vso naravno svetlobo, ki vam je na razpolago. Posteljo premaknite tako, da vas zjutraj prebudi mehka sončna svetloba. Pospravite težke, gosto tkane zavese in obesite čim bolj nežne in prosojne, ki bodo v prostor spustile ves dnevni sijaj. Če pa ste še posebno pogumni (in nimate veliko bližnjih sosedov), pa pustite okna kar brez zaves.

betsey_johnson_casita_green_bedroom.jpg

Spalnica modne oblikovalke Betsey Johnson je del hiše na mehiški rivieri. Čeprav je seveda prilagojena razigrani mehiški kulturi in morskemu okolju, pa je lahko tako zabavna tudi vaša spalnica.

Kako posnemati Betsey Johnson?

Uporabite barve. Pa ne samo za dekoracijo. Z njimi se ne bojte prepleskati celih sten – uporabite tudi najbolj živahne barve, kot sta močno rožnata ali rumeno zelena. Morda se bojite, da bo učinek premočan, vendar pa prav takšni odtenki prostor spremenijo v povsem unikatnega, v domače zatočišče, ki je samo vaše. Predhodno le preverite, da vam je barva res všeč.

csfonda03_bedroom_jane_fonda.jpg

Spalnica igralke Jane Fonda je elegantna in pomirjujoča. Uporablja nevtralno barvno paleto, vendar pa nato vključi ekstravagantne dekorativne dodatke: nenavaden posteljni okvir in steklen kamin. Neobičajna uporaba oblik in materialov ni v nebo vpijoča, ker jo uravnoteži nevtralna barvna paleta. Najbolj luksuzen del spalnice pa je tudi najmanj vpadljiv: nadvse udobna preproga.

Kako posnemati Jane Fonda?

V spalnico umestite preprogo, ki bo nudila še več udobja. To storite tudi, če že imate eno, ki pokriva cel prostor. Več preprog namreč v prostor vnese več topline, poleg tega pa se zdi oprema tudi bolj dinamična. Tako kot Jane Fonda obe preprogi barvno uskladite. Če bolje pogledate, namreč druga preproga doda le več teksture, ne da bi odvračala pozornost z vzorcem.