Igrajte se s toni

Skupno steno vertikalno razdelite na dva dela s pleskarskim trakom. Nato en del prebarvajte z enobarvnim tonom, drug del pa s pleskarskim trakom spet razdelite horizontalno (približno meter od stropa). Zgornji del nato prebarvajte s temnejšim tonom prej uporabljene barve, spodnji del pa s svetlejšim tonom. Ta metoda je še posebno priporočljiva pri ločevanju dnevnega prostora od jedilnice.

modulos_modernos_para_separar_ambientes.jpg

Komaj opazen prehod lahko ustvarite tudi, če en del stene prebarvate z nekaj odtenkov svetlejšo nianso iste barve kot drugi del. Pazite le, da je barva res enaka. To je odlična ideja za ločitev kuhinje od jedilnice.

Razdelite z vzorci

Dva prostora spet razdelite s pomočjo pleskarskega traku. Nato en del prebarvajte z barvo za table. Ker je barva za table bolj sivkaste barve, jo lahko zmešate s katero koli drugo barvo in nov odtenek uporabite za slikanje črt in drugih vzorčkov na drugi strani stene. Tako lahko denimo razdelite pisarno od otroške igralnice ali pisarno od domače telovadnice.

 

how_to_separate_two_rooms_with_paint1.jpg

Zanimiv pristop pa je tudi ločevanje s črtami. Tako se lahko črte v enem delu pričnejo v zgornjem desnem kotu, v drugem pa v zgornjem levem kotu. Združijo naj se v centru, kjer naj bi bila dva prostora ločena.