Najprej natančno preberite navodila za uporabo kosilnice. Še posebej bodite pozorni na varnostne napotke. Otroci ne smejo nikoli biti sovozniki ali še huje vozniki oziroma bližnji opazovalci, saj lahko kosilnico uporabljajo le odrasle in zrele osebe. Najmlajši naj zato košnjo opazujejo le iz varne razdalje.

Primerna oprema

Pri košenju trave vedno nosite škornje ali druge močne čevlje in ne denimo sandale. Sandali namreč drsijo in vam ne bodo ravno v pomoč pri stabilnem potiskanju kosilnice. Pri opravilu vedno nosite rokavice in zaščitna očala, saj nikoli ne veste, kdaj vam lahko večji košček trave prileti v glavo. Poleg tega s čepki zaščitite tudi ušesa.

5_electric_mower_lg.jpg

Pred košnjo

Pred začetkom dela z zelenice poberite tudi vso vrtno orodje, naplavine in vrtne cevi ter tako preprečite morebitne poškodbe. Trave ne kosite, kadar je mokra in spolzka, temveč počakajte, da se posuši.

Med košnjo

Pri vzvratni vožnji motorne kosilnice pazite, da po nesreči koga ali kaj ne povozite. Nesreča se, kot veste, lahko zgodi izredno hitro. Pazite predvsem na ureznine in poškodbe oči ter nenazadnje udov. Svojo kosilnico redno pregledujte in primerno vzdržujte, da bo delovala brezhibno.