Vila z za nas eksotičnim imenom Överby je plod domišljije arhitekturnega biroja John Robert Nilsson Architects, stoji pa na arhipelagu ob švedskem glavnem mestu. Tako zanimiva lokacija je seveda že sama po sebi v okras, zato je izredno primerna izbira arhitekture, ki je na videz povsem preprosta in čista.

villa_verby_design4.jpg

Objekt ima zelo enostaven dizajn čistih linij ter velike, odprte prostore s kopico svetlobe. Na severni strani je fasada mat črne barve, na ostalih treh straneh pa je povsem steklena, vendar napravljena iz laminiranega stekla, ki ga ni mogoče kar tako razbiti, zato je zelo varno. To pa še ni vse. Steklo ima vgrajen celo neviden sistem ogrevanja, ki vedno omogoča lep pogled pa tudi toplotno udobje.

villa_verby_design6.jpg

V notranji opremi prevladuje čista bela barva, njen dizajn pa je usklajen z arhitekturo ter torej povsem minimalističen. Vrt je urejen v skladu z vizijo velikih odprtih prostorov. Terasa je podaljšek dnevne sobe, bazen pa se na videz izteka v ocean pod hišo. Tako je notranjost tudi simbolično povezana z zunanjostjo.