Posodo pomivajte sproti

Ne dovolite, da se vaše kuhinjsko korito čez teden napolni z umazano posodo. Po vsakem obroku ali pa vsaj vsak dan umijte vse, kar je umazano. Uvedite pa tudi pravilo, da vsak član družine pospravi mizo za sabo.

Kupujte tkanine, ki jih ni treba likati

Ne likajte vsega, poleg tega pa denar vložite v posteljnino in oblačila, ki se ne mečkajo. Sploh pa ni recimo potrebno likanje spodnjega perila, kavbojk in brisač.

 

multifunction_magnetic_board.jpg

Delajte sezname

Kupite magnetno tablo ali tablo iz plutovine in nanjo prilepite listke, na katere lahko napišete, kaj je treba kupiti v gospodinjstvu. Ko odhajate v trgovino, ga nato vzemite s seboj in kupite čim več naenkrat, da vam ne bo treba kar naprej hoditi po prodajalnah. Prav tako nikar ne nakupujte konec tedna, saj takrat to počne največ ljudi.

Skuhajte za več dni vnaprej

Med prostimi dnevi se ne zapirajte v kuhinjo, temveč uživajte vnaprej pripravljene jedi. Za več dni vnaprej je mogoče denimo skuhati riž in omako ali pa zmešati testeninsko solato.

Plačajte mojstra

Ne mučite se z domačimi popravili, temveč jih prepustite mojstrom, ki jih bodo opravili tudi veliko bolj kakovostno. Po drugi strani bi sami zanje potrošili veliko dragocenega časa, morda pa celo zagrešili kakšno usodno napako.

plumber1.jpg

Pokličite pomoč

Lahko pa si privoščite tudi plačano gospodinjsko pomoč. Če pomislite, koliko neumnosti velikokrat kupite s svojim denarjem, se vam bo zagotovo zdelo manj škoda denarja, ki ga lahko zapravite zato, da boste nekaj ur z najljubšo knjigo v miru sedeli na terasi.

Dela ne nosite domov

Postavite pa si tudi pravilo, da dela nikoli ne nosite domov. Konec tedna si resnično privoščite dva dneva brez službe, pa čeprav boste morali prejšnjih pet dni morda delati nekaj ur več.