Prostor za posedanje

Na balkon ali teraso najprej postavite nekaj vrtnega pohištva. Če imate dovolj prostora, se odločite za ležalnike, sicer pa za kakšno mizico in klop ali več stolov. Kupite tudi dekorativne blazine, ki se z njimi barvno ujemajo, ter jih razporedite po večini sedežev.

03_terrace.JPG

Senca

Da bi ustvarili senco tudi, ko je sonce najbolj močno, kupite sončnik, tendo ali baldahin. Če pa želite, da vaš zunanji prostor deluje nekoliko bolj naravno, ga opremite z visečimi koriti, v katera posadite rastlinje, ki bo padalo proti tlem. Tako boste hkrati dobili senco pa tudi lepši razgled.

Rastlinje in voda

Cvetlične lončke razporedite tudi po kotih terase; če imate zelo malo prostora, pa na zid pripnite police. Tako boste pridobili več prostih tal. Za bolj sproščujoče ozračje pa lahko kupite tudi manjšo fontano, ki jo enostavno postavite na mizo. Vsak dan bo žuborela in pomirila vse vaše čute.

c20terrace.JPG

Dekoracija

Za zelo enostavno poletno okrasje stekleno skledico napolnite s kamenčki ali školjkami; če pa ste bolj romantični, se odločite za vodo in cvetne liste. Ko ste zunaj, lahko s seboj prinesete tudi kletko s kanarčkom, ki bo prav tako zadovoljen, da je na zraku, zato vas bo razveseljeval s svojim petjem. Na mizo ali police pa postavite tudi svetilko iz železa, bambusa ali platna ter nekaj dekorativnih sveč.

Stene

Stene lahko prebarvate ali pa prekrijete s kamenčki, lesom in tapetami. Če jih ne ščiti streha, seveda pazite, da uporabljate izključno barve, ki so namenjene zunanjim površinam. Lep videz podarijo predvsem rumeni, modri, zeleni in oranžni odtenki, saj ob njih pozabimo na prevladujočo sivino mest. S kamenčki pa lahko okrasite tudi samo prostor okoli oken in vrat.

marco_meneguzzi_masculine_interior_design_patio_outdoor.jpg

Več prekrasnih balkonov in teras si oglejte tukaj.