Nagrajena inovativnost in kakovostna izdelava

Kolekcija kuhinj se imenuje Starck by Warendorf; nudi pa štiri osnovne modele, ki jih lahko dodatno prilagodite svojim željam in potrebam. Model kuhinje, ki je hkrati knjižnica, je nedavno prejel tudi prestižno nagrado za inovacije v notranjem oblikovanju.

warendorf_modern_kitchen_design_ideas_06.jpg

Warendorf je priznan nemški proizvajalec kuhinj, ki se je še do nedavnega imenoval Miele. Podjetje pojasnjuje, da je zanje na prvem mestu sama funkcionalnost kuhinje. Trudijo se, da ponudijo čim več prostora za shranjevanje, površine kuhinjskih elementov pa zaščitijo tako, da jih ni lahko umazati, opraskati ali kakor koli drugače poškodovati.

Takšnemu načinu proizvodnje pa so sedaj dodali še edinstven Starckov pečat. Njegov dizajn je povsem uporaben, toda nikakor tradicionalen. Čeprav lahko njegove kuhinje opišemo kot elegantne in sofisticirane, so hkrati pred svojim časom. Takšnih kuhinj svet resnično še ni videl, bodo pa v prihodnosti verjetno postale klasika.

philippe_starck_kitchen_2.jpg

Kuhinja kot središče doma

Sam Starck pravi, da je poskušal kuhinji vrniti pomen, ki ga je ta nekoč v zgodovini že imela. Včasih so se ljudje vedno zbirali okoli ognja, na katerem so pripravljali hrano, sedaj pa večina samo vzame nekaj iz hladilnika ter se umakne drugam. Oblikovalec je želel kuhinjo spet postaviti za središče doma in jo spremeniti v prostor, kjer se družina z veseljem druži ob pripravljanju zdrave in okusne hrane.

Kuhinjo Duality (Dvojnost) odlikuje predelni element, ki se lahko uporablja tako iz kuhinje kot tudi iz prostora, od katerega sicer kuhinjo ločuje. Je torej element, ki dva prostora hkrati ločuje in povezuje. Kuhinjo Library (Knjižnica) krasijo knjižne police. Z njo je želel Starck spet povezati hrano in kulturo, fizično in duhovno zadovoljitev. Kuhinja Primary (Osnovna kuhinja) je namenjena predvsem manjšim prostorom; pozornost pa vzbuja s svojo kreativno rabo luksuznega rumenega stekla. Kuhinja Tower (Stolp) pa vse kuhinjske elemente pospravi v nekaj stolpov.

warendorf_launches_four_new_kitchens_the_tower_kitchen.jpg

Kuhinje so sicer oblikovane tako, da se lahko vmestijo v različno velike prostore. Opazili pa boste tudi, da je miza hkrati delovni pult in pomivalno korito, vodovodne cevi pa so iznajdljivo skrite v njenih trobentastih nogah.