Tudi majhnim stvarem, ki sestavljajo vaš dom, je potrebno posvetiti prav toliko pozornosti kot velikim. Notranjo opremo po navadi kupujemo preudarno in jo popolnoma uskladimo; malenkosti pa velikokrat kupujemo večkrat in jih uporabimo za razbijanje monotonosti in popestritev prostora. Toda, če ste vso pohištvo pazljivo izbrali, vas bo zagotovo motilo, če bo njegov videz kvarila denimo slabo izbrana vtičnica.

Predlagamo vam, da tudi majhne elemente doma ne kupujete kar vsevprek. Razdelite jih na posamezne skupine, ki se morajo med seboj spet ujemati. Lahko denimo uskladite ročke, kljuke, ključavnice, rešetke, nabiralnike in kovinske ploščice. To pa najlažje storite, če jih enostavno izberete pri istem proizvajalcu, ki jih bo najverjetneje izdeloval na isti način.

_188.jpg

Prav tako morajo v moderno urejenem domu imeti tudi vse malenkosti moderen videz, v bolj rustikalnem domu pa bolj rustikalen videz. Če stanujete v starejši hiši, pa je izjemno privlačno, če malenkosti izberete tako, da delujejo starinsko oziroma dejansko so starine, pa četudi ostala oprema sploh ni takšna.