Stroj uporabljajte pozorno in previdno

Pomivalni stroj vključite samo takrat, ko se nabere dovolj umazane posode. Priporočamo pa vam tudi, da programa za sušenje ne uporabljate prav redno, saj stroj porabi več energije, da posodo posuši, kot da jo opere.

Preden posodo zložite v stroj, z nje odstranite vse ostanke hrane; zelo umazano pa najprej za nekaj časa potopite v kuhinjskem koritu.

Posodo razporedite tako, da je med njo nekaj prostora, kjer lahko teče voda s čistilnim sredstvom.

dishwasher.jpg

Nože in druge ostre predmete pazljivo položite v košaro za pribor, in sicer tako, da so rezila obrnjena navzdol.

Če posedujete srebrn pribor, ga ne pomivajte s priborom iz drugih kovin – to pa zato, ker lahko med njimi pride do kemične reakcije. 

Še posebno previdni bodite s plastično posodo. V stroj jo pospravite samo, če njen proizvajalec izrecno potrdi, da je to mogoče. Pa tudi v takšnem primeru jo postavite v zgornjo košaro in operite s hladno vodo.

dish.jpg

Uporabljajte izključno detergente za strojno pomivanje posode, nikakor milo, pralni prašek ali sredstvo za ročno pomivanje.

Po vsakem pranju pustite vratca nekoliko odprta. Tako se v stroju ne bo zadrževala vlaga.