Barve

Bolj zanimivo ozračje lahko vzpostavite s premeteno uporabo barv. Izberite takšne odtenke, da boste jedilnico spremenili v bolj svetlo in živahno; svetle barve pa bodo dajale tudi večji občutek čistoče. Zelo primerne barve so bela, svetlo rumena ali oranžna in svetlo rjava. V majhne jedilnice pa postavite še ogledalo, ki jih bo vizualno povečalo.

Tla

Ne pozabite na primerne talne obloge. Uskladite jih s pohištvom. Če denimo uporabljate leseno pohištvo, lahko na tla položite parket; sicer pa so najbolj praktična izbira keramične ploščice, ki jih je izredno lahko vzdrževati.

interior_design_ideas_2.jpg

Miza

Središče vsake jedilnice je seveda jedilna miza. Ta mora biti dovolj velika, da lahko na njej razvrstite vso hrano, hkrati pa glede na dimenzije prostora ne sme biti tako velika, da bi se stanovalci in gostje ob njej počutili neugodno. Zadeti morate pravilno razmerje velikosti; vsekakor pa upoštevajte, da mora biti v jedilnici dovolj prostora za udobno sedenje pa tudi hojo.

Prt

Če želite hitro zamenjati videz jedilnice, lahko to storite z zamenjavo prta. Danes so na voljo tudi bolj moderni in zanimivi dizajni, vendar pa so še vedno najbolj praktični tisti iz polimerov, saj je bombaž težko čistiti. S prtom pa uskladite še vazo cvetja ali skledo sadja, ki ju boste položili na sredino.

nyon_oak_small_dining_room_set.jpg

Več zanimivo urejenih jedilnic si oglejte tukaj.