Izberite material

Upoštevajte, kako trpežna vrata potrebujete. Jeklena lahko namreč hitro pričnejo kazati praske in udrtine, včasih pa začnejo celo rjaveti. Lesena pa lahko denimo uporabljamo zelo pogosto pa tega ne pokažejo kar tako hitro, vendar pa zahtevajo redno vzdrževanje. Malo vzdrževanja potrebujejo aluminijasta vrata, ki poleg tega ne rjavijo in so zelo lahka, vendar pa so manj trpežna kot jeklena. Material uskladite tudi z materialom okenskih okvirjev.

custom_garage_door_1.jpg

Izberite stil

Načeloma je pri tradicionalni arhitekturi bolje izbrati vrata, ki so z njo povsem usklajena in se skoraj ne vidijo, pri moderni arhitekturi pa lahko vrata tudi malo bolj izpostavimo. Danes čedalje več proizvajalcev nudi garažna vrata, ki so skorajda umetniško oblikovana, različnih barv, vzorcev in materialov. Pri bolj tradicionalni arhitekturi pa je vseeno pametneje denimo izbrati bolj dolgočasen stisnjen les in ga popestriti z zanimivimi dodatki.

 

chi2283.jpg

Izberite barvo

Barva mora biti seveda popolnoma usklajena s siceršnjo barvno paleto vašega doma. Ni priporočljivo, da od nje preveč izstopa, da ustvarja prevelik kontrast oziroma da je kakor koli preživa. Namesto da jo uskladite z vhodnimi vrati, boste dosegli boljši učinek, če jo boste uskladili z okni. Lahko pa izberete tudi barvo, ki se popolnoma zlije s fasado.