Čeprav so nekaj let nazaj posebno varčna stranišča prišla na slab glas, pa se je njihova tehnologija sedaj izjemno izboljšala in omogoča kar 20 odstotkov manjšo porabo vodo ob istem učinku, kot ga imajo navadna. Znižale pa so se tudi njihove cene, zato so sedaj na voljo v prav vseh cenovnih razredih. Poleg tega njihova namestitev ne zahteva nikakršnih sprememb v vodovodni napeljavi.

Stranišča

Prva varčna stranišča je bilo najprej potrebno večkrat splakniti, zato niti niso bila najbolj varčna, vendar pa so se v zadnjih letih izjemno izboljšala, zato se je zaupanje kupcev vanje povrnilo. Njihova tehnologija se sicer zdi precej preprosta. Enostavno so namreč oblikovani, da odpadno vodo potisnejo naprej s čim manj vrtinčenja čiste. To počnejo na različne načine – celo z bolj gladko školjko in drugimi načini, ki zmanjšujejo trenje, z izboljšanim pritiskom, drugačnimi oblikami in večjimi odprtinami. Nekatera celo nudijo dve možnosti splakovanja za različne odpadke.

c48624129288231250p.jpg

Glave za prhanje

Vemo, da bi se morali oprhati v čim krajšem času, vendar pa je prhanje tako prijetno, da večina ljudi vodo lažje privarčuje, tako da glavo za prhanje enostavno zamenja z bolj varčno. Mnogi se sicer bojijo, da bodo tako imeli slabši pritisk, kar bo zmanjšalo njihov užitek med umivanjem, vendar pa se to resnično ne bo zgodilo. Njihova tehnologija je namreč drugačna. Vodo privarčuje s spremenjeno obliko, z drugačnim številom odprtin oziroma z njihovo inovativno razporejenostjo pa tudi z uporabo zraka za preoblikovanje samih kapljic.

Pipe

Med vso varčno ponudbo so ravno pipe vedno predstavljale najmanjšo težavo. Kupci pri njih že od začetka niso našli večjih napak, saj so vedno nudile dovolj velik pritisk, da je bilo mogoče opraviti vse naloge, ki jih ob pipi opravljamo.