InterfaceFLOR je poskušal razviti čim bolj inovativen videz svojih talnih oblog, hkrati pa vse proizvesti z velikim občutkom za okolje. Uporabljajo denimo reciklirane materiale in omogočajo namestitev, ki za seboj pusti čim manj odpadkov. Njihova nova kolekcija poleg tega poskuša upoštevati vse največje kulturne, družbene in umetniške trende našega časa: luksuz, vintage, industrijski dizajn in povratek k naravi. Poglejmo si nekaj njihovih stvaritev.

Luksuz

Poudarek je predvsem na proizvodih, ki so izjemno kakovostni in lahko zelo dolgo trajajo. Nudijo veliko udobja, izboljšajo pa celo zvok v prostoru, zato so zelo primerni za prostore, namenjene druženju.

red.jpg

Vintage

Zadnji trend je tudi vse, kar je povezano z našo zgodovino in dediščino, zato je čedalje bolj priljubljen tudi videz ponošenega šika; stvari, ki delujejo, kot bi jih nekdo že leta in leta ljubeče uporabljal. InterfaceFLOR je ta koncept nadgradil še s trpežnostjo ter načini namestitve, ki dodatno zmanjšajo stroške.

Celičnost

Tu so oblikovalci našli navdih v organskih oblikah oziroma v vsem, kar sestavljajo celice. Čedalje več ljudi namreč ne mara pretiravanja, želijo se vrniti h koreninam, k osnovam in k naravnemu svetu.

Beton

Ta del proizvodov poskuša slediti okusu, ki povzdiguje vse, kar ima strukturo in čiste, ravne linije. Pretirano strogost pa so v podjetju Interface FLOR razbili s komaj opaznim senčenjem.

lowres_cinderella.jpg

Čečkarije

Nekaterim ljudem so všeč drzni vzorci, ki obudijo občutek nepredvidljivosti in svobode, saj so popolno nasprotje prevladujočemu dizajnu, ki poskuša biti čim bolj eleganten. InterfaceFLOR je na to odgovoril z izbiro talnih oblog, ki nimajo niti urejenih geometrijskih vzorcev, temveč le motive, ki so povsem pristni in divji.

Združitev

Talne obloge lahko združujejo tako občutek narave kot tudi bolj strukturalen videz industrijskih izdelkov. InterfaceFLOR je predvsem poskušal združiti prednosti industrijske izdelave ter obrtniških izkušenj.

Krogi

Oblikovalce je navdihnila popolnoma preprosta oblika, ki je med ljudmi priljubljena še iz antičnih časov; ko pa so se poigrali z razmerji velikosti, so jo vseeno spremenili v nekaj povsem unikatnega. Predstavljeni krogi delujejo skoraj futuristično.