Ko se približamo veliki hiši, ki deluje kot bela skulptura, je okoli nas čedalje manj betonskih površin in čedalje več trave. Na eni strani se namreč dom dotika divjega parka, velike zelenice in številna grmičevja pa so postavljena tako, da poskušajo biti njegovo nadaljevanje. Da pa bi vseeno obstajala nekakšna ograda med naseljenim in nenaseljenim območjem, so stanovalci v vrtu posadili še nekaj dreves.

Panoramske stene, ki gledajo na notranje dvorišče

Sama hiša obdaja dvorišče; takšna ureditev pa omogoča veliko dnevne svetlobe v večini prostorov. Na to stran so stene tudi panoramske, tako pa je zabrisana meja med zunanjostjo in notranjostjo, stanovalci pa imajo tudi večji občutek povezanosti, saj lahko vidijo v več različnih delov hiše. Pa tudi samo dvorišče je lahko odprto ter tako podvrženo vplivom narave ali pa zaprto in tako zaščiteno pred zunanjimi vplivi.

1306854551_1033_084_9533.jpg

Otroške sobe povezuje prostor za igranje

Štiri otroške sobe so postavljene v vzhodno krilo, vse pa povezuje skupni dnevni prostor, ki je namenjen druženju in igranju. Ta del je lahko tudi povsem ločen od preostalega dela hiše, če le stanovalci zaprejo drsna lesena vrata, ki so iz hrastovine, ki se ujema s tlemi. Starša imata spalnico nekoliko bolj severno, zaznamuje pa jo predvsem prekrasen razgled na bazen in vrt. Vanjo lahko vstopita tudi iz dvorišča; ob njej pa imata še zasebno kopalnico in garderobno sobo.

Obedovati je mogoče ob opazovanju sončnega zahoda

Kuhinja in jedilnica sta postavljeni na drugo stran hiše, in sicer ob sam vhod. Središče kuhinje je kuhinjski otok, ob katerem je prav tako mogoče obedovati, postavljen pa je tako, da lahko stanovalci hkrati uživajo v pogledu na urejeno okolico hiše. Od tu je mogoče opazovati tudi sončne zahode.

1306854537_1033_074_9466.jpg

Več fotografij si oglejte tukaj.