Moderen kuhinjski otok ima prostor za shranjevanje

Kuhinjski otoki so lahko odlično mesto za odlaganje različnih kuhinjskih predmetov. Če nameravate dopolniti svojo kuhinjo z otokom, zato poiščite takšnega, ki ima tudi predale ali police za shranjevanje.

Prostoren kuhinjski otok okrogle oblike

V primeru, da imate v kuhinji dovolj prostora, lahko svoj denar vložite tudi v kuhinjski otok okrogle oblike. Če boste namestili še velika okna v francoskem stilu pa boste dosegli še bolj moden in odprt videz prostora.

Polkrožen kuhinjski otok

Zakrivljeni, polkrožni kuhinjski otoki so praktični, obenem pa izrazito stilski, zato lahko popestrijo celotno kuhinjo. Lahko vsebujejo tudi površino za kuhanje, ki je običajno dopolnjena z elegantno kuhinjsko napo.

kuhinjski_otok_3.jpg

Kuhinjski otok v rustikalnem stilu

Izberite naravne materiale, na primer les, in svetle barve, ki jih dopolnite s temno obarvanimi talnimi oblogami in stenskimi ploščicami. Poleg kuhinjskega otoka primaknite še barske stole, na katerih lahko sedite, medtem ko zajtrkujete.

Lesen kuhinjski otok

Otok je lahko tudi v celoti izdelan iz lesa. Le poiščite takšen odtenek, da se bo dobro ujemal z barvo preostalih lesenih površin v kuhinji. Delovna površina pa običajno ni lesena, temveč narejena iz marmorja ali kamna.

Elegantni kuhinjski otok

Otok v kuhinji se lahko popolnoma ujame s preostalo notranjo opremo doma ali kuhinjskega prostora. Če izberete večjega in bolj prostornega, okoli njega obvezno postavite kar več barskih stolov in tako ustvarite neformalno mesto za druženje z družino in prijatelji.

kuhinjski_otok_7.jpg

Barviti kuhinjski otoki

Posvetlite kuhinjo, tako da vanjo vnesete barvne otoke, ki so lahko pisanih in živih barv, na primer svetlo modre, vijolične, rdeče, rožnate ali zelene.

Več fotografij modernih kuhinjskih otokov najdete v fotogaleriji.