Mornarsko modra

V hodnik lahko vnesete pridih morja, in sicer tako, da ga opremite z mornarsko modro barvo. To pa kombinirajte z belimi odtenki sten ali pohištva ter svežim šopkom pisanih rož, ki bo videz še poživil.

Zeleno obarvana stopniščna ograja

Če želite enostavno ustvariti bolj drzen videz, prebarvajte ograjo na stopnišču v zelene odtenke, ki naj prehajajo iz najsvetlejšega v najtemnejšo zeleno barvo.

Motiv na stopnišču

Zanimiv motiv pa je hitro mogoče dodati tudi stopnicam. Izberite vzorec, nato pa ga še prebarvajte v drzen rdeč odtemek.

hallway_9.jpg

Rožnat hodnik

Veliki cvetlični motivi in odtenki rožnate barve so lahko prav prijeten dodatek domovanju. Uporabite lahko takšne barvne tapete, ki pa naj se mešajo z nevtralnimi odtenki. Bolj drzni jo uskladite še z vzorčasto preprogo, ki pa naj ne bo rožasta.

Zeleni geometrični vzorci

Geometrični vzorci lahko včasih delujejo malo ekscentrični, vendar so popoln način za poživitev hodnika ali predsobe. Združite zelene odtenke na stenah in bele dekorativne pripomočke.

Vzorčaste tapete

Žive vzorčaste tapete bodo prav tako lepo popestrile hodnik in predsobo. Za moderen stil izberite črnobele odtenke, ki jih kombinirate med seboj, ter jih uskladite z rožnatimi kosi dekoracije, na primer s takšno vazo.

hallway_wallpaper_7.jpg

Kremasto bela

Hodnik lahko spremenite v praktičen prostor za shranjevanje čevljev in drugih predmetov. Opremite ga lahko z omarami, segajočimi do stropa, s policami in pletenimi košarami. Najbolj praktično bo tudi, če bodo prevladovali svetli kremasti odtenki bele barve.

Retro stil

V primeru, da imate bolj prostorno predsobo in hodnik, lahko vanju namestite tudi okroglo, nekoliko bolj retro mizo, najbolje v rdeči barvi, ter okroglo preprogo v istem odtenku.

Več idej dekoracije hodnikov in predsob pa poiščite v naši fotogaleriji.