Arhitekturni biro TOTeMS Architecture je na Floridi postavil hišico za goste, ki jo je navdihnila ideja viseče mreže. Njen lastnik je sicer želel hišico med drevesi, ki bi bila udobna in sproščujoča, hkrati pa bi bila obrnjena tako, da bi nudila nekaj zasebnosti tako njegovi družini, ki ima dom na severni strani, kot tudi samim povabljencem.

casey_key_guest_house_08_750x1015.jpg

Hiška je majhna: ima le eno spalnico, kopalnico ter dnevno sobo s kuhinjo; del tega pa je umeščen tudi v mansardo. Od večje družinske hiše je ločena, tako da je povsem zaprta proti severu, odprta pa proti vzhodu in zahodu. Ker je objekt na območju, ki je velikokrat podvrženo poplavam, so tla dvignjena, v pritličju pa je le prostor za kajake. Gostje lahko seveda uživajo tudi na pokriti terasi.

Mansardo zaznamujejo ukrivljeni tramovi, ki želijo dati občutek spanja na ladji. Tudi sicer je celotna struktura močno povezana z naravo. Ne le da oponaša njene oblike, uporablja tudi veliko lesa (predvsem borovega in cipresinega) pa tudi drugih okolju prijaznih materialov.

casey_key_guest_house_12_750x1000.jpg

Več fotografij tega zanimivega objekta je na voljo tukaj.