Košnja

Kosilnico namestite tako, da bo trava po opravljeni košnji v višino še vedno merila med sedmimi in osmimi centimetri. Pogosta napaka ljudi je namreč, da travo, da je le ne bi bilo treba tako pogosto kositi, raje preveč skrajšajo, kar pa vpliva na njen sistem korenin, pusti pa tudi prostor za povečano rast plevela.

Dež

Da bi trava lahko rasla, vsak teden potrebuje okoli tri centimetre dežja. Kadar ne dežuje, zato zelenice mnogi zalivajo; vendar pa jo lahko pustite tudi suho ter tako nekoliko podaljšate čas do naslednje košnje. 

lawn_1.JPG

Gnojilo

Pomembno je, da trave ne gnojite preveč, saj bo začela zelo hitro rasti, kar lahko povzroči mnoge bolezni. Po navadi dobro urejena zelenica potrebuje okoli kilogram dušika na 100 kvadratnih metrov površine; vsekakor pa je najbolje, da natančno upoštevate navodila, ki so zapisana na embalaži. Gnojilo nanesite trikrat – v začetku pomladi, pozno poleti in sredi jeseni. Če vaš cilj ni ravno popolna trata, pa lahko gnojilo nanesete tudi samo enkrat, in sicer septembra.

Prezračevanje

Spomladi in jeseni, ko trava raste najhitreje, je pomembno tudi, da jo z vilami nekoliko prebodete ter tako globoko v prst spustite več vode in zraka. Tako prst zrahljate, med dežjem pa zemlja vodo lažje vpija.