Določite, koliko denarja lahko porabite

Nakupovanja pohištva se lotite čim bolj racionalno. Določite svoj proračun, nato pa premislite, kateri kosi pohištva lahko stanejo največ. To so elementi, ki jih najbolj pogosto uporabljamo - denimo postelja, ki mora biti še vedno udobna, pa čeprav bomo na njej morda spali le nekaj let.

short_term_white_sofa.jpg

Poiščite rabljene kose

To je še posebno koristen nasvet, če ste nekoliko bolj spretni in lahko marsikaj tudi sami popravite. Rabljeno pohištvo ni vedno zelo staro, posebno zasebni prodajalci pa vam ga bodo prodali še veliko ceneje. Morda pa nameravajo svoj dom prenavljati tudi vaši znanci ali prijatelji. Zagotovo vam lahko prepustijo nekaj kosov, ki bi jih sicer zaradi pomanjkanja prostora morali zavreči.

Odločite se za elemente, ki so večkratno uporabni

Če je vaš seznam pohištva, ki ga morate kupiti, predolg, morda niste pomislili, da je določene kose mogoče uporabiti na več različnih načinov. Namesto postelje in kavča lahko denimo kupite raztegljiv kavč, jedilna miza pa je lahko hkrati tudi pisalna.

short_term_multi_function_e1308852428560.jpg

Pogodite se s svojim najemodajalcem

Če začasno domovanje najemate, vendar je to prazno, lahko najemodajalcu še pred podpisom pogodbe postavite pogoj, da boste stanovanje vzeli v najem le, če vam lahko priskrbi nekaj kosov pohištva. Zelo mogoče je namreč, da lahko nekaj uporabnih elementov izbrska iz svoje garaže ali kleti, nekaj pa jih lahko priskrbijo tudi njegovi prijatelji in sorodniki.