Poiščite primerno tkanino

Najprej morate seveda kupiti novo tkanino, ki pa naj bo namenjena tapeciranju stolov. Videli boste, da bo debelejša ob običajnih in bolj trpežna. Pri izbiri količine blaga, ki jo potrebujete, vam bodo pomagali prodajalci; s seboj prinesite le natančne mere svojih stolov. Barvo in dizajn uskladite z  jedilnico.

7ad3a780a7ab11df9142d72dc037f265_swatch.jpg

Lotite se dela

Za tapeciranje stolov ne boste potrebovali veliko opreme: le izvijač, svinčnik, tako imenovano pištolo za spenjanje in sponke, škarje ter merilni trak.

Z izvijačem ločite sedež od stola. Izbrano tkanino položite na tla, in sicer tako, da je njen zgornji del obrnjen navzdol. Nato zgornji del sedeža položite na tkanino, ga izmerite, na vsaki strani dodajte štiri centimetre ter s pikicami označite dobljeno velikost. Izrežite.

pink_clothes_small_dining_room.jpg

Umaknite preostalo tkanino in na njen izrezani del spet položite sedež. Če ste izbrali vzorec, se prepričajte, da je postavljen pravilno, nato pa novo tkanino s pištolo za spenjanje pripnite na staro. Še posebno natančno tkanino pripnite ob kotih; pazite pa tudi, da se tkanina ne naguba. Na koncu sedež spet pritrdite na stol in uživajte v njegovem polepšanem videzu.