Vrnitev k pravi naravi

Neobdelan les v interjer vnese prav posebno ozračje, saj predstavlja vrnitev k pravi naravi, ki je bila pravzaprav že večkrat navdih za oblikovanje notranje opreme in je svoje mesto vedno našla tudi med štirimi stenami doma. Pravi les se s svojo pristnostjo šarmantno zoperstavlja modernim čistim linijam; takšna drzna kombinacija pa prostor v hipu spremeni v bolj zanimiv in manj predvidljiv. Minimalističen dom ni več podoben drugemu minimalističnemu domu.

84c1ea81_ab71_48e2_93db_64f22c3c3b37.JPG

Neobdelan les je lahko torej del pohištva, lahko pa ga uporabite tudi kot okras sten, ki vas obdajajo. Namesto umetniške slike obesite izrezljano kompozicijo iz lesa ter tako popestrite jedilnico ali dnevno sobo. V obeh prostorih lahko eno steno povsem obložite z lesenim opažem ter tako ustvarite topel kontrast drugi opremi ali pa popolno skladnost z že siceršnjim rustikalnim ozračjem.

Sklad nežnosti in grobosti

Ko govorimo o neobdelanem lesu, seveda mislimo, da les le daje takšen videz. Prav zato ga lahko povsem varno uporabite tudi za stole in mize, še posebno dobro pa se obnese v kombinaciji s steklom. Spet gre namreč za nepričakovani sklad nežnosti in grobosti. Zelo opazna je denimo kombinacija steklenega zgornjega dela in lesenih nog. Kombinirate pa lahko tudi leseno mizo in steklene stole.

screen_shot_2010_01_26_at_62926_am.png

Neobdelan les je poleg tega izredno primerna izbira za pisarniški kotiček, ki ga morate zaradi pomanjkanja prostora umestiti v dnevni prostor. Tako bo namreč deloma deloval povsem tradicionalen, deloma pa bo pritegoval veliko pozornosti. Les pa je lahko seveda tudi del svetil, tako namiznih kot tudi talnih.  Ta lahko uskladite z drugo notranjo opremo ali pa jih postavite povsem samostojno.