Zgradbo bodo začeli graditi proti koncu letošnjega leta v Pekingu na Kitajskem, postavili pa jo bodo na streho novega nakupovalnega centra. Visoko ležeče domovanje bo zagotavljalo mikroklimo skozi vse leto, vrt, poln sonca in svetlobe, ter svež zrak - daleč od hrupa in onesnaževanja mesta.

future_home_lava_plusmood_1.jpg

Materiali, ki prepuščajo svetlobo

Od daleč bo stavba videti kot zastekljen rastlinjak zaokrožene oblike, sestavljen iz šesterokotnih celic. Namesto stekla bodo uporabili material, podoben steklu in plastiki: etilen tetra fluoroetilena (ETFE), ki prepušča ogromno svetlobe, je odličen izolator, izjemno lahek in dokaj poceni. Trinadstropni bivalni prostori bodo skriti pod  tropskimi rastlinami in med njimi v popolnem sožitju z naravo.

future_home_lava_plusmood_2.jpg

Dom prihodnosti bo združeval najnovejše izboljšave in tehnologije s področja bivalnega udobja in informacijske tehnologije skupaj s prostorom, sestavljenim iz rastlin.

Tropski vrt

Obiskovalci bodo lahko izkusili petnajst različnih življenjskih prostorov, od notranje in zunanje kopalnice, kuhinje, vpletene v zelenjavni vrt, do potopljenih spalnic s posebno razsvetljavo. Ponoči se bosta dom in tropski vrt spremenila v posebno izkušnjo, z osnovno tehnologijo pa bodo elektronske žile sistema prehajale v življenje.

future_home_lava_plusmood_3.jpg

Posnemanje zgradbe celic

Dizajn se zgleduje po učinkovitosti narave: korale, celice in mehurčki ustvarjajo okolje, v katerem so tehnologije nevidno vgrajene v naravo. Tekoči dizajn in njegova organizacijska strategija, ki temelji na celicah, se zlahka spremenita tako, da ustrezata željam in posebnim zahtevam stanovalcev.