V enoti Sonček bodo danes in jutri potekala obnovitvena dela, saj bo dvanajst podjetnikov – polagalcev parketa – prostovoljno obnovilo 300 kvadratnih metrov starega parketa z okolju in zdravju prijaznimi parketnimi laki na vodni osnovi. Potek obnove si lahko ogledate tudi v živo: danes, v petek, od 10. do 15. ure in jutri, v soboto, med 9. in 12. uro. Parketarje bo v soboto obiskal tudi župan Slovenske Bistrice dr. Ivan Žagar.

vrtec_parket_2011_048.jpg

O akciji

Pred zadnjo donatorsko akcijo so izpeljali še tri, in sicer so obnovili parketne površine v vrtcih v Novem mestu, Murski soboti in Ljubljani. Izbor vrtca poteka s pomočjo parketarjev, saj tudi ti poleg organizatorjev predlagajo, kateri vrtec bi potreboval obnovo, potem pa si organizatorji prostore ogledajo in jih izberejo.

vrtec_parket_2011_033.jpg

Kot je pojasnil Franc Mesojedec, vodja programa blagovnih znamk HGtrade, se otroci v vrtcih največ igrajo na tleh; pravzaprav tam preživijo kar ves dan, zato morajo biti talne površine čiste, urejene in zdravju prijazne. Tudi zato se je podjetje odločilo, da za donatorsko obnovo izbere ravno vrtce. Dobrodelna akcija pa spodbuja tudi promoviranje parketarskega poklica in njihovega dela.

vrtec_parket_2011_012.jpg

Laki na vodni osnovi

Materiale, to je barve in lake, v celoti podarja podjetje Chromos, ki je del Skupine Helios. Barve in laki blagovne znamke Chromoden so popolnoma ekološki, saj temeljijo na vodni osnovi, zato so tudi primerni za tla v vrtcih, kjer se najmlajši igrajo. Ker se laki hitro posušijo, se bodo lahko otroci iz občine Slovenska Bistrica že v naslednjem tednu brezskrbno igrali na obnovljenih talnih površinah vrtca.