Zabrišite mejo med zunanjostjo in notranjostjo

Včasih je najbolj drago in kakovostno pohištvo stalo samo pod varno streho doma, danes pa je tudi vrtno pohištvo lahko vrhunske kakovosti, odlikujejo pa ga tudi mnogi oblikovalski presežki. Pozabite na nekdanje plastične stole in mize ter izberite moderen dizajn, ki ga po svoje okrasite z dekorativnimi blazinami in prekrivali. Zunaj lahko postavite tudi kamin oziroma podobne elemente, ki jih pričakujemo samo med štirimi stenami, ter tako svoj dom poleti praktično prestavite ven.

Upoštevajte svoj življenjski stil

Razmislite, kaj po navadi najraje počnete v svojem prostem času, saj boste tako lažje ugotovili, kaj bo vaš balkon ali teraso spremenilo v za vas prijetnejša kotička. Nekateri radi prirejajo elegantne večerje, drugi pa piknike. Nekateri radi zunaj berejo, drugi gledajo televizijo. Ko boste zagotovo ugotovili, kakšen je vaš življenjski stil, mu boste lahko tudi povsem podredili ureditev svojega doma. Če radi prirejate večje zabave, na vrtu potrebujete nekaj kavčev; če pa so vaše zabave manjše, se lahko zadovoljite z mizo in nekaj stoli.

outdoor_furniture_fireplace_e1303813849429.jpg

Postanite ustvarjalni in igrivi

Vrtno pohištvo je lahko veliko bolj živahno zasnovano kot notranje, saj je večinoma namenjeno zabavi. Zato se lahko odločite tudi za vrtno gugalnico ali visečo mrežo; izredno prijetne pa so tudi vrtne postelje. Drzne so lahko tudi barve in njihove kombinacije. 

Uskladite jo z arhitekturo svojega doma

Okolica vašega doma mora biti podaljšek njegovega stila. Nikakor ne morete namreč kombinirati minimalistične notranje opreme in rustikalne zunanjosti. Poskušajte pa uskladiti tudi materiale, teksture, barve ter celo linije.

outdoor_furniture_large_e1303814040876.jpg

Več idej za ureditev vaše terase ali balkona v poletnem času pa poiščite tukaj.